Mainos

Norjan hiihtoliitto aikoo julkistaa yhteenvedon hiihtäjiensä veriarvoista

Norjan hiihtoliitto on päättänyt julkistaa lähiaikoina yhteenvedon norjalaishiihtäjien veriarvoista 1990- ja 2000-luvuilta. Yksittäisten hiihtäjien testituloksia ei kuitenkaan ole tarkoitus paljastaa ainakaan vielä – seikka, joka herättää arvostelua muun muassa Ruotsissa.

Piskuinen Norja kaappasi Val Di Fiemmen MM-kisoissa vajaan kolmanneksen mitaleista – saavutus, joka on pannut monet epäilemään maan talviurheilun puhtautta. Sitä epäiltiin myös Ruotsin Television doping-dokumentissa viime viikolla.

Urheilu- ja kulttuurikolumnisti Lasse Anrellin mielestä dokumentti on aloittanut terveen keskustelun aiheesta.

– Olipa ohjelma hyvä tai huono niin ainakin se on nostattanut hyvän keskustelun.

"Myös nimet julkaistava"

Norjan hiihtoliitto lupaa nyt julkaista ainakin jonkinlaisia tilastoja hiihtäjiensä veriarvoista, mutta esimerkiksi Lasse Anrellin mielestä tällaiset 10-20 vuotta vanhat tiedot eivät riitä alkuunkaan.

– Myös nimet pitäisi julkistaa. Norjan hiihtoliitto on nyt selkä seinää vasten, koska monet uskovat, että se haluaa salata jotain. Lisäksi vanhojen tulosten ohella olisi paljastettava myös uusimmat tulokset.

Hiihtoliitto kertoi tänään, että veriarvotietojen kerääminen ja lajittelu on hankalaa ja se vie runsaasti aikaa. Anrell pelkää että liitto ei aiokaan julkaista hiihtäjille mahdollisesti raskauttavia tietoja.

– Päättelen rivien välistä että heidän monien nykytähtiensä veriarvot ovat äärimmäisen korkealla – se on minun tulkintani. Sellaista keskustelua Norjan liitto ei halua.

Norjalaisliitto lupaa kertoa testitulokset mahdollisuuksien mukaan Holmenkollenin kisojen yhteydessä ensi viikon lopulla.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu (Seitsemän uutiset 7.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.