Mainos

Norjan hallituskriisi ohitettu

Norjan keskustalaisen vähemmistöhallituksen pääministeri Kjell Magne Bondevik uhkasi tänään illansuussa erota, ellei parlamentin enemmistö tue hallituksen säästöpakettia illan äänestyksessä.

-Hallitus on ollut hyvin joustava. Lopulta meidän on kuitenkin pantava raja, Bondevik sanoi. Hän teki samalla selväksi, ettei hallitus voi ottaa vastuuta kehityksestä, ellei parlamentti hyväksy kaikkia hallituksen esittämiä yhteensä 2,5 miljardin kruunun (1,8 miljardin markan) säästöjä.

Tilanne laukesi kuitenkin jo ennen äänestystä, kun Carl I. Hagenin johtama populistinen edistyspuolue lupasi hallitukselle tukensa. Porvarilliset puolueet, joilla on selvä enemmistö parlamentissa, eivät halunneet päästää päävihollistaan työväenpuoluetta uudelleen valtaan.

Norjan hallitukseen kuuluvat Bondevikin kristillisen kansanpuolueen lisäksi keskustapuolue ja liberaalinen venstre-puolue. Hallituksella on kuitenkin takanaan vain neljäsosa parlamentin paikoista, ja se oli jo ennen äänestystä varmistanut itselleen oikeistopuolue höyren tuen. Bondevikin hallitus tarvitsi kuitenkin taakseen myös edistyspuolueen tuen, jonka se sittemmin sai.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.