Mainos

Norjan hallitus nimitti Lähi-idän neuvonantajan

Norja jatkaa aktiivisia ponnistelujaan saadakseen Lähi-idän rauhankehityksen jälleen raiteilleen. Norjan hallitus on nimittänyt entisen suunnitteluministerin Terje Röd-Larsenin neuvonantajakseen Lähi-idän rauhanneuvotteluja koskevissa kysymyksissä.

Nimityksestä kertoi Norjan radio tiistaina. Röd-Larsen sanoi radion uutislähetyksessä, että nimitys tehtiin jo viime viikolla.

Röd-Larsen on jatkuvasti pitänyt yhteyttä Israelin ja palestiinalaisten johtajiin. Hän kertoi radiohaastattelussa tavanneensa maanantaina palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin. Viime päivien aikana hän on keskustellut myös Israelin johtajien kanssa.

Ingvard Havnen Norjan ulkoministeriöstä sanoi tiistaina, että Röd-Larsenilla on hyvät suhteet rauhanneuvottelujen osapuoliin ja hän nauttii molempien osapuolien luottamusta.
-Mielestämme on oikein käyttää olemassa olevia kanavia ja tehdä voitavamme rauhanprosessin saamiseksi jälleen raiteilleen, Havnen sanoi.
Röd-Larsen joutui eroamaan suunnitteluministerin tehtävistä vuoden 1996 marraskuussa, kun hänen kerrottiin hyötyneen hämäräperäisistä osakekaupoista.
(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.