Mainos

Norjan äärioikeisto nostanut rajusti kannatustaan

Carl I. Hagenin johtaman oikeistopopulistisen edistyspuolueen kannatus on Norjassa noussut suuremmaksi kuin kolmen hallituspuolueen - höyren, kristillisdemokraattien ja venstren - yhteensä.

Norja

Norjan Gallupin Verdens Gang -lehden ja TV 2:n toimeksiannosta teettämässä mielipidemittauksessa puolueen kannatukseksi saatiin 29,5 prosenttia, kun kolmen hallituspuolueen yhteinen kannatus puolestaan jäi 26 prosenttiin.

Työväenpuolueen kannatus kyselyssä oli 21 prosenttia, sosialistisen venstren 17 prosenttia, höyren 16,5 prosenttia, kristillisdemokraattien 7 prosenttia, keskustan 4,5 prosenttia ja venstren 2,5 prosenttia.

Hagen sanoi Verdens Gang -lehden haastattelussa tänään, että hän uskoo suurimman syyn puolueensa kannatuksen nousuun piilevän hallituksen täysin epäonnistuneessa talousarviossa, johon juuri kukaan ei ole ollut tyytyväinen.

Norjan vähemmistöhallitus on joutunut politiikassaan jo aiemminkin tukeutumaan voimakkaasti edistyspuolueen tukeen. Edistyspuolue oli viime vuonna ajaa maan kriisiin asetuttuaan voimakkaasti vastustamaan hallituksen budjettiesitystä. Se antoi periksi vasta saatuaan näkemyksensä selvästi esille norjalaisissa viestimissä.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.