Mainos

Norjalaisyhtiö: Nokian puhelimia voi vaientaa

Norjalainen Web2Wap-yhtiö on ilmoittanut löytäneensä koodin, jonka avulla voidaan vaientaa Nokian matkapuhelimia.

Kun norjalainen Web2Wap-yhtiö kokeili juuri kehittämäänsä matkapuhelimen internetyhteyksiin liittyvää ohjelmaansa, se huomasi, että se pystyi lukitsemaan Nokian matkapuhelimen.

Web2Wapin mukaan tietyn koodin lähettäminen tekstiviestinä Nokian matkapuhelimeen saa aikaan puhelinyhteyden katkeamisen pian teon jälkeen. Joissakin tapauksissa käyttäjä voi ottaa puhelimen akun ulos ja asettaa sen takaisin paikoilleen lukituksen avaamiseksi, mutta joissakin tapauksissa tekstiviesti tuhosi sim-kortin.

Web2Wap-yhtiö sanoi kertoneensa asiasta Nokian yhtiöön Norjassa, mutta Nokian Mobile Phonesin

Wap-puhelin

viestintäjohtajan Tapio Hedmanin mukaan Nokia ei ole saanut yhteydenottoa asiassa norjalaisyhtiöltä. Norjan tietotoimisto NTB kertoi Web2Wap-yhtiön hallintojohtajan Björn Gerry Viksundin sanoneen, että yhtiö odotti Nokian asiantuntijoita saapuvaksi tänään tutkimaan sitä, miten norjalaisyhtiö onnistui löytämään puhelimet mykistävän tekstiviestin.

-Olemme tietoisia yhtiön väitteistä, mutta toistaiseksi ainakaan meille ei ole osoitettu, että tällaisen ilmiön aikaansaamien olisi mahdollista. Meihin ei ole otettu yhteyttä asiassa, sanoi Hedman STT:lle. Hedman sanoi Nokian selvittävän asiaa ja jos osoittautuu, että kyseisen ilmiön aikaan saaminen on mahdollista Nokia tutkii puhelimia "josko niille tarvitsee tehdä jotain".

Hedman korosti sitä, että mikäli kyseessä on tarkoitushakuinen kiusanteko matkapuhelimien käyttäjille, sillä mahdollisesti olisi seuraamuksia joko kuluttajille tai heitä edustaville tahoille. Web2Wap ei sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että myös Ericsson- tai Motorola-puhelimiin voisi vaikuttaa samalla tavoin.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.