Mainos

Norjalaisten pelko: Päästetäänkö Breivik puhumaan?

Norjassa jännitetään, millaisen arvion joukkomurhaaja Anders Behring Breivik saa mielentilastaan tänään alkavassa oikeudenkäynnissä. Kahden mielentilatutkimuksen tulokset ovat nimittäin ristiriitaisia: ensimmäisen mukaan Breivik oli syyntakeeton tehdessään 77 murhaa, toisen tutkimuksen mukaan hän ymmärsi tekonsa.

– Sitä tässä nyt odotetaan, kumpi oikeuden ratkaisu tulee olemaan. Lopputuloksen kannaltahan sillä ei ole merkitystä, sillä Breivik tulee olemaan varmasti lopun ikäänsä jollakin tavalla suljetussa maailmassa, mielisairaalassa tai vankilassa, sanoo Oslossa oikeudenkäyntiä seuraavan MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Oikeudenkäynnin kannalta Breivikin mielentilalla sen sijaan on merkitystä. Jos oikeus katsoo, että hän on syyntakeinen, Breivikia on vaikea hiljentää.

– Silloin hän saattaa päästä puhumaan näitä kummallisia, poliittisia ideoitaan tuolla oikeuden edessä ja sitä täällä kyllä ihan oikeasti pelätään.

Oikeudenkäynnin lasketaan kestävän noin kymmenen viikkoa. Varsinainen istunto päättyy juhannuksen aikoihin ja tuomio Breivikille langetetaan heinäkuun puolivälin jälkeen.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron kommentit Oslosta: (Huomenta Suomi 16.4.2012)

Breivikin oikeudenkäyntiä voi seurata suorana Maikkarin netissä.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.