Mainos

Norjalaisministeri erosi

Norjan öljy- ja energiaministeri Grete Faremo eroaa tehtävästään. Häntä on arvosteltu siitä, ettei hän oikeusministerikautenaan pystynyt lopettamaan laittomaksi luonnehdittua tiedustelupalvelun toimintaa.

Faremo jätti tänään eroanomuksensa, jonka pääministeri Thorbjörn Jagland hyväksyi. Pääministeri totesi Faremon ottaneen perustuslain mukaisen vastuun ministeriönsä toiminnasta kysymyksessä. Faremo toimi oikeusministerinä lokakuuhun saakka. Aiemmin päivällä Norjan tiedustelupalvelun päällikkö Hans Olav Östgård ilmoitti eroavansa skandaalin vuoksi. Hän kuitenkin kiistää tehneensä virheitä.

Oppositiossa oleva sosialistinen vasemmistopuolue vaati perjantaina Faremon eroa. Se syytti Faremota siitä, että tämä tiesi tiedustelupalvelun tutkivan historian professorin Berge Furren mahdollisia suhteita entisen Itä-Saksan salaiseen poliisiin Stasiin. Norjan parlamentin komitea arvosteli sitä, että Furren suhteita selvitettiin aikana, jona hän oli riippumattoman komission jäsenenä tutkimassa Norjan salaisen palvelun toimintaa vuodesta 1945 lähtien.

Sosialistisen vasemmistopuolueen entinen puheenjohtaja Furre on kiistänyt omanneensa mitään suhteita Stasiin ja sanonut olevansa hämmästynyt joutumisestaan selvityksen alaiseksi.
(STT-NTB-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.