Mainos

Norjalaismiljardöörin vaimosta vaaditaan miljoonalunnaita kryptovaluuttana – kateissa jo 10 viikkoa

1:42

Norjan rikkaimpiin miehiin kuuluvan Tom Hagenin vaimon pelätään joutuneen siepatuksi. Norjalaismedian mukaan Anne-Elisabeth Falkevik Hagenista on vaadittu yhdeksän miljoonan euron lunnaita kryptovaluuttana.

Falkevik Hagen, 68, on ollut kateissa 10 viikkoa. Sanomalehti Aftenpostenin mukaan poliisi on tähän asti tutkinut katoamista salassa, ja myös media on pysynyt asiasta hiljaa poliisin pyynnöstä.

Tänään poliisi aikoo kuitenkin järjestää katoamisesta tiedotustilaisuuden.

Uhkausviesti kirjoitettu huonolla norjalla

Sanomalehti VG:n mukaan poliisi epäilee, että nainen siepattiin pariskunnan kotoa Oslon lähellä 31. lokakuuta. Lehden tietojen mukaan asunnosta löytyi kehnolla norjalla kirjoitettu viesti, jossa uhattiin, että nainen tapetaan, jos perhe ottaa yhteyttä poliisiin.

Koska poliisi ei ole halunnut mahdollisen sieppaajan tietävän tutkinnasta, tutkintaa on jouduttu tekemään salassa, VG kertoo. Lehden mukaan poliisi ei esimerkiksi ole voinut tutkia pariskunnan taloa ulkopuolelta tai haastatella naapureita, jotta tieto tutkinnasta ei tulisi julki.

Lunnaita on mediatietojen mukaan vaadittu kryptovaluutta monerona. Monero on bitcoinin kaltainen virtuaalivaluutta. Koska moneron liikkeitä on vaikeaa tai mahdotonta jäljittää, sillä on kyseenalainen maine rikollisten suosikkivaluuttana.

Omaisuus kiinteistöistä ja sähköyhtiöstä

Tom Hagen oli viime vuonna Norjan rikkaimpien ihmisten listauksessa sijalla 172. Hän on kartuttanut omaisuutensa lähinnä kiinteistöbisneksillä sekä osin omistamansa sähköyhtiön kautta. Hän oli vuonna 1992 perustamassa Elkraft-sähköyhtiötä, joka on sittemmin kasvanut roimasti.

Hagen ei ole Norjassa julkisuuden henkilö, mutta heinäkuussa Dagens Näringsliv -lehti julkaisi artikkelin, jossa hänestä ja hänen omaisuudestaan kerrottiin. Mediatietojen mukaan poliisi selvittää, liittyykö lehtijuttu sieppaukseen.

Pariskunnalla on kolme aikuista lasta ja useita lapsenlapsia.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja