Mainos

Norjalaismerimiesten löytymistoiveet hupenivat

Kymmenen norjalaishinaajan miehistön jäsentä saatiin pelastettua merestä, mutta näistä kolme menehtyi myöhemmin. Viisi ihmistä on yhä kateissa.

Sukeltajat ovat lopettaneet illalla eloonjääneiden etsinnät norjalaishinaajan haaksirikkopaikalla. Kateissa oli edelleen viisi ihmistä.

Hinaaja Bourbon Dolphin kaatui eilen Pohjanmerellä.

Kadonneiden arvellaan jäneen jumiin hinaajan sisälle. Heidän joukossaan oli 15-vuotias norjalaispoika ja hänen isänsä. Poika oli hinaajalla suorittamassa koulun työelämäharjoittelua.

Vesi alueella on viisiasteista, ja asiantuntijoiden mukaan siinä voi selvitä hengissä korkeintaan muutaman tunnin.

Britannian rannikkovartioston helikopterit onnistuivat eilen nostamaan merestä kymmenen miehistön jäsentä, mutta kolme heistä kuoli myöhemmin sairaalassa. Tänään sukeltajat jatkoivat tilanteen arvioimista, mutta meripelastajat varoittivat, että toivo henkiinjääneiden löytymisestä on lähes olematon.

Hinaaja teki öljylautan avustavia töitä Skotlantiin kuuluvien Shetlanninsaarten länsipuolella, kun se tuntemattomasta syystä kaatui. Pelastajien mukaan sää alueella oli hyvä, lähes uusi alus oli moitteettomassa kunnossa eikä miehistö lähettänyt hätäkutsua. Myös pelastetut miehistön jäsenet kuvasivat turmaa selittämättömäksi.

Norjalaistiedotusvälineiden arvailujen mukaan ankkuriketju on voinut tarttua aluksen kylkeen ja keikauttaa sen kumoon.

"Tapaus harvinainen"

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Tuomo Karppinen arvioi, että hinaaja on kaatunut ankkuria nostettaessa.

- Kyseessä oli ilmeisesti ankkurinkäsittelytilanne, jossa apualus on ollut nostamassa öljynporauslautan ankkuria. Uskoisin, että alus on tilanteessa joutunut poikittain ankkurikettinkiin nähden, ja kettingin veto on suuntautunut aluksesta suoraan sivulle. Vedon vaikutuksesta alus on ehkä kallistunut ja sitten äkisti kaatunut.

Karppinen pitää turmaa äärimmäisen harvinaisena. Hänen mukaansa tämän tyyppisiä havereita on sattunut lähinnä pienille hinaajille.

- Kun kysessä on ollut 75 metriä pitkä laiva, joka on erityisesti tarkoitettu ankkureiden käsittelyyn, on tapaus harvinainen ja hyvin yllättävä.

(MTV3- STT-Reuters-AFP-DPA-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.