Mainos

Norjalaisilta odotetaan Kreditkasse-päätöstä

Norjan parlamentin talousvaliokunta julkistaa tänään kannanottonsa Christiania-pankin myynnistä Merita-Nordbankenille. Valiokunnan mietinnöstä ei kuitenkaan odoteta lopullista ratkaisua pankin kohtaloon.

Kreditkasse

Merita-Nordbankenin ostosretki Norjaan on kestänyt odotettua kauemmin. Pankki on jo kaksi kertaa pidentänyt syyskuista tarjoustaan Christiania-pankista, joka Norjassa tunnetaan nimellä Kreditkassen. Voimassa oleva tarjous päättyy tämän viikon perjantaina. Todennäköistä on, että tarjousaikaa joudutaan jälleen kerran jatkamaan.

Norjan suurkäräjien talousvaliokunnan lausunnosta odotetaan tänään lisäselvyyttä siihen, ovatko norjalaiset valmiita myymään pankin osaksi pohjoismaista pankkijättiä. Valiokunta on merkittävä ja sen linjauksella on painoarvoa. Lausunnon ei kuitenkaan uskota ratkaisevan myyntiasiaa. Se voi kuitenkin antaa suuntaa, mihin suuntaan parlamentti on päätöksessään kallistumassa.

Oikeistopuolue on jo ilmoittanut kannattavansa Kreditkassenin myyntiä Merita-Nordbankenille. Keskustan vähemmistö-hallitus sen sijaan vastustaa. Ratkaisevaan asemaan nousee Norjan työväenpuolue, joka liittoutuessaan oikeiston kanssa puoltamaan Kreditkassenin myyntiä pystyy jyräämään vähemmistöhallituksen kannan.

Jos talousvaliokunnan tämänpäiväinen lausunto ei puolla Kreditkassenin myyntiä ja valtion luopumista pankkiomistuksistaan, Kreditkassenin liittäminen Merita-Nordbankeniin vaikeutuu entisestään.

Jos Norjan hallitus päättää luopua kolmanneksen omistuksestaan Kreditkassenista, odotettavissa lienee tarjouskilpa, sillä ruotsalainen Handelsbanken on myös ilmoittanut olevansa kiinnostunut Kreditkassenista. Nähtäväksi jää, kuinka tosissaan se norjalaispankin suhteen on.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.