Mainos

Norjalaiset täyttivät kirkot muistojumalanpalveluksessa

Norjan kirkoissa on tänään muistettu vuoden takaisen joukkomurhan uhreja.

Varsinaiset muistojumalanpalvelukset on pidetty Oslon tuomiokirkossa ja Holen kirkossa, joka sijaitsee samassa kunnassa kuin Utöyan saari.

Norjan kuninkaallisen perheen jäseniä sekä hallituksen jäseniä on osallistunut molempiin messuihin.

Sadat norjalaiset, jotka eivät mahtuneet kirkkoihin, ovat jättäneet niiden ulkopuolelle lukemattomia ruusuja.

Oslon tuomiokirkossa puhunut Norjan työväenpuolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Eskil Pedersen kehotti puolustamaan norjalaisia arvoja.

- Kun avoin ja turvallinen Norja laitettiin koetukselle, me pidimme puolemme. Olemme kokeneet epätoivoa ja sekasortoa, mutta emme ole murtuneet, Pedersen sanoi.

- Rikollinen valitsi tappavat aseet ja ryösti monilta tulevaisuuden. Kansa valitsi toisenlaiset aseet: sanat, lain, oikeusvaltion ja demokratian. Kulunut vuosi on näyttänyt, kumpi oli vahvempi.

- Meidän on edelleen pidettävä huolta siitä, mihin uskomme. Ei vain omaksi vuoksemme, vaan myös kunnioittaaksemme heitä, jotka joutuivat maksamaan siitä hengellään. Tänään ikävöimme ja muistamme. Huomenna on uusi päivä, se ei ole vailla surua eikä tuskaa. Mutta olemme yhdessä, Pedersen jatkoi.

Aamulla Oslon hallituskorttelissa laskettiin seppele uhrien muistolle.

Parhaillaan on alkamassa muistotilaisuus Utöyan saarella. Myöhemmin illalla Oslon keskustassa järjestetään suuri muistokonsertti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.