Mainos

Norjalaiset hamstraavat ruokaa suurlakon varalle

Norjalaiset hamstraavat ruokaa suurlakon alkamisen kynnyksellä. Suuren osan maata pysäyttävän lakon on määrä alkaa huomenna. Norjan ammattiliittojen keskusjärjestö (LO) on uhannut aloittaa noin 82 000 eri alojen työntekijää koskevan lakon huomisaamuna. Jos lakko aamulla alkaa on se suurin työtaistelu Norjassa sitten vuoden 1986, jolloin lakko koski yli sataa tuhatta työntekijää. Suurin kiista koskee palkankorotuksia.

Norjalaiset ovat tänään hamstranneet itselleen "selviytymispaketteja". Marketit ovat tyhjentyneet jauhoista, kananmunista ja rasvasta. Suosittuja ovat olleet myös purkitetut ruoat kuten tonnikala ja erilaiset hedelmät. Lapsiperheet ovat ostaneet lastenruokaa.

Hakon-Supermarket-ketjusta kerrotaan, että ruoka riittää marketeissa lakon tullessa noin viikoksi. Tavaratalon autonkuljettajat ajaisivat kyllä, mutta muu tavaran toimitus pysähtyy, kertoo Björn Richard Johansen Hako-ketjusta. Norjalaisten alkoholimyymälöiden ovissa kävi myöskin kova liikenne, koska alkoholiliikkeet ovat Norjassa ainoita paikkoja, joista voi ostaa olutta väkevämpää.(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.