Mainos

Norjalaiselta kalankasvattamolta karkasi tuhansia lohia

Norjalaiselta kalankasvatuslaitokselta on jälleen päässyt karkuun lohia. Laitokselta karkasi 25 000 kassilohta.

Suomalais-norjalaisen rajavesistökomission Norjan osapuolelta tulleen tiedon mukaan Båtsfjodissa lähellä. Tenovuonoa sijaitsevalta Aqua Polar -kalankasvatuslaitokselta on karannut 25000 kassilohta.

Norjan viranomaiset ovat aloittaneet tehokalastuksen karkulaisten kiinni saamiseksi. Kassilohia pääsi karkuun nyt jo toistamiseen Tenovuonon naapurivuonossa puolen vuoden aikana. Viime maaliskuussa Laksefjordissa karkasi 100000 lohta ja 50000 kirjolohta myrskyssä rikkoutuneista kasseista.

Kassilohien uhkaa luonnonlohelle pidetään vakavana ongelmana. Suomen ja Norjan kalatalousviranomaiset seuraavat karkulaislohien mahdollista nousemista Tenojokeen.

Kalakarkulaiset osa laajempaa ongelmaa

Kalankasvattajaliitto näkee hankaluuksia Norjan ja Suomen kauppasuhteissa. Norjalaisilta kalankasvattamoilta karanneet lohet ovat liiton mukaan vain osa ongelmaa.

Taloudellisesti paljon vakavampi kysymys on norjalaisten kalankasvattamojen ylituotanto ja edelleen lisääntyvä lohen polkumyynti. Kalankasvattajaliiton mukaan norjalaiset polkumyyntituotteet ovat pudottaneet kotimaisia tuottajahintoja, estäneet tuotannon laajentamisen ja aiheuttaneet suomalaisille yrittäjille taloudellisia tappioita ja epävarmuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.