Mainos

Norjalaisalus edelleen karilla Loviisan edustalla

Loviisan edustalla eilen karille ajanut norjalaisalusta yritetään irrottaa aamulla. Aluksessa on havaittu useita vuotoja, mutta välitöntä uppoamisvaaraa ei ole eikä aluksen seitsenhenkisellä miehistöllä ole vaaraa.

Mahdollisista öljypäästöistä ei ole ollut havaintoja. Kahdessa polttoainetankissa on kuitenkin havaittu pieniä vuotoja.

Norjalainen kuivalastialus Ocean Pride ajoi karille eilen kello 19:n jälkeen Loviisan edustalla Orrengrundin eteläpuolella. Aluksen seitsenhenkisellä miehistöllä ei ole vaaraa. Karilleajopaikasta on matkaa rannikolle hieman yli kymmenen kilometriä.

Paikalle on lähetetty Helsingistä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri, joka asettui valmiuteen Orrengrundin saarelle. Lisäksi paikalle on lähetetty vartiolaiva Merikarhu ja hinaaja Neptun sekä öljyntorjunta-alus Hylje.

Tänä aamuna alkavasta aluksen irrottamisesta vastaa kaupallinen pelastusyhtiö Alfons Håkans. Karilleajohetkellä vallitsi erittäin ankara sää, sillä tuuli puhalsi pahimmillaan 24 metriä sekunnissa.
Tuuli on tyyntynyt alle 10 metriin sekunnissa.

Aluksen miehistö on edelleen aluksessa, eikä aluksen päällikkö ollut pyytänyt miehistön evakuointia. Merenkulun tarkastaja lähti illalla onnettomuuspaikalle arvioimaan aluksen tilaa ja mahdollista irrotusta.

Ocean Priden kuollutpaino on 27000 dwt ja aluksella on mittaa 87 metriä. Sen lastina on kuitupuuta, jota se oli rahtaamassa Kotkaan.

Karilleajon aikana itäisellä Suomenlahdella vallitsivat sakea lumipyry ja voimakas puuskittainen, parhaimmillaan 24 metriin sekunnissa yltynyt lounaistuuli.

Toinen norjalainen kauppalaiva sai pohjakosketuksen Helsingin edustalla Harmajan eteläpuolella eilen noin kello 16. Aurora-nimisen ro-ro-aluksen polttoainesäiliöön tuli vähäinen vuoto. Laiva ohjattiin illalla vaurioiden määrittelyä varten Helsingin länsisataman laituriin.

Aluksen polttoainesäiliössä oli 200 tonnia raskasta polttoöljyä. Pelastuslaitoksen mukaan öljyä ei valunut mereen merkittäviä määriä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.