Mainos

Norjaan syntyi prinsessa

Norjan kruununprinssi Haakonille ja kruununprinsessa Mette-Maritille on syntynyt tyttövauva.

Norja sai uuden kruununperillisen, kun kruununprinsessa Mette-Marit synnytti aamulla tyttövauvan. Oslolaissairaalasta kerrotaan, että kello 10.15 syntynyt tytär ja äiti voivat molemmat hyvin.

Prinsessa on 30-vuotiaan Mette-Maritin ja kruununprinssi Haakonin ensimmäinen yhteinen lapsi. Mette-Maritilla on entisestä liitostaan seitsemänvuotias Marius-poika.

Pikkuprinsessa on kruununperimysjärjestyksessä toinen heti isänsä jälkeen. Kun tyttö aikanaan nousee valtaistuimelle, hänestä tulee Norjan ensimmäinen naismonarkki lähes 600 vuoteen.

Ingrid Alexandra

Pikkuprinsessan nimi on Ingrid Alexandra. Nimen julkisti pääministeri Kjell Magne Bondevik hallituksen ylimääräisessä istunnossa.

Pikkuprinsessan nimestä oli esiintynyt monenlaisia arvailuja. Etukäteen oli veikkailtu muun muassa Ingeborgia tai Ragnhildiä. Pääministeri Kjell Magne Bondevik huomautti, että nimessä yhdistyy Norjassa yleinen tytönnimi Ingrid harvinaisempaan Alexandraan, joka kuitenkin on tunnettu kuninkaallinen nimi Euroopassa. -Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä on erittäin hieno nimi, pääministeri luonnehti.

(MTV3)

Norjan kuningashuoneen Internet-sivut
(Seitsemän uutiset 21.01.2004)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja