Mainos

Norja vetäytyi Sri Lankan rauhanprosessista

Norja on ilmoittanut, että se lopettaa toistaiseksi neuvottelut pysyvän rauhan saamiseksi Sri Lankan saarelle, kunnes maata koskeva poliittinen kriisi on saatu ratkaistua. Norjan hallitus katsoo ettei sillä ole mahdollisuuksia avustaa osapuolia.

Norja

Sri Lankan rauhanneuvotteluja välittänyt Norja ilmoittaa lopettavansa toistaiseksi ponnistelut pysyvän rauhan saamiseksi saarelle, kunnes maata ravisteleva poliittinen kriisi on saatu ratkaistua.

-Ennen kuin tällainen selvyys on saatu, ei Norjan hallituksella ole mahdollisuuksia avustaa osapuolia. Palaamme kotiin ja odotamme, Norjan apulaisulkoministeri Vidar Helgesen sanoi toimittajille vierailunsa päätteeksi. Helgesenin mukaan poliittinen kuohunta vaarantaa myös tulitauon: -On tehtävä selväksi, että tulitaukoa on paljon vaikeampi ylläpitää poliittisessa tyhjiössä, Helgesen jatkoi.

Sri Lanka ajautui sisäpoliittiseen kriisiin, kun presidentti Chandrika Kumaratunga erotti kolme ministeriä, puolustus-, sisä- ja tiedotusministerit, sekä hajotti väliaikaisesti parlamentin ja määräsi sotilaat kaduille valvomaan tärkeitä rakennuksia. Aiemmin presidentti on vakuuttanut olevansa yhä sitoutunut noudattamaan tamilisissien kanssa solmittua tulitaukosopimusta. Sri Lankassa on menossa kiivas valtataistelu Kumaratungan ja pääministeri Ranil Wickremesinghen välillä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.