Mainos

Norja varoittaa terrorismista Skandinaviassa

Norjalaisten poliisilähteiden mukaan on vain ajan kysymys, milloin Skandinaviassa tehdään terroristi-isku. Suojelupoliisi arvioi syyskuussa, että Suomi ei ole todennäköisiä iskukohteita.

Islamistitaistelijat toimivat Norjan suojelupoliisin mukaan myös Skandinaviassa ja tekevät iskun ennemmin tai myöhemmin. Al-Qaida-verkosto varoitti vuonna 2003 useita maita, Yhdysvaltain ja Britannian rinnalla muun muassa Norjaa.

- On vain ajan kysymys, milloin Skandinaviassa tehdään terrorihyökkäys - Norjassa, Tanskassa tai Ruotsissa, sanoo Norjan suojelupoliisin (PST) johtaja Jörn Holme.

Holmen mukaan eurooppalaiset turvallisuusviranomaiset ovat estäneet noin 35 pommihyökkäystä sitten syyskuun 2001 terrori-iskujen.

Hän ei kerro tarkemmin, miksi uhka on kasvanut erityisesti Norjassa ja sen naapurimaissa. Norja on kuitenkin maailman kolmanneksi suurin öljynviejä. Norja kuuluu sotilasliitto Natoon, muttei osallistunut Irakin sotaan. Se oli myös merkittävä välittäjä Israelin ja palestiinalaisten neuvotteluissa 1990-luvun alussa.

Suomen suojelupoliisin turvallisuuskatsauksessa 9. syyskuuta arvioitiin, että Suomi ja suomalaiset eivät ole terroristijärjestöjen todennäköisiä kohteita. Supo ei ole kommentoinut erikseen Holmen lausuntoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.