Mainos

Norja tukee Baltian EU- ja Nato-pyrkimyksiä

Norjan ulkoministeri Björn Tore Godal tukee koko Baltian Nato- ja EU-jäsenyyspyrkimyksiä.

Ulkoministeri katsoo, että Naton päätös laajentua on merkittävä askel liiton kehityksessä.
-Kaikkien demokraattisten maiden euroatlanttisella alueella on voitava syventää yhteistyötään Naton kanssa, Godal sanoi.

Godal puhui tänään Pohjoismaisen neuvoston turvallisuuspoliittisessa konferenssissa Helsingissä. Pääministeri Paavo Lipposen tapaan Godal asettui tukemaan Baltian maiden oikeutta tavoitella jäsenyyttä EU:ssa ja Natossa.
-Jaamme pohjoismaisten EU-jäsenten näkemyksen Baltian pikaisen EU-jäsenyyden tärkeydestä, ja tulemme aktiivisesti tukemaan heitä tässä prosessissa, Godal sanoi.

Latvia tahtoo liittoihin

Latvia on tyytymätön EU-komission ehdotukseen, jonka mukaan se jätettäisiin pois EU:n ensimmäiseltä laajentumiskierrokselta.

Latvian ulkoministeri Valdis Birkavs totesi turvallisuuskonferenssissa EU-komission luoneen Baltiaan uuden jakolinjan mukaan päässeen Viron ja ulos jätettyjen Latvian ja Liettuan välillä. Ratkaisu on myös heikentänyt Latvian turvallisuutta, Birkavs sanoi.

Birkavs myös toisti Latvian pyrkivän Naton jäseneksi, ja kiitti Pohjoismaita niiden pyrkimyksistä pitää liiton ovi edelleen auki uusille jäsenille
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.