Mainos

Norja lähettää 150 sotilaan lisävahvistuksen Afganistaniin

Tuoreiden taistelujoukkojen lähettämisen lisäksi Norja ottaa myös lisävastuuta Afganistanin omien asevoimien koulutuksessa. Tähän tehtävään lähetetään 50 sotilaan joukko.

Norja lähettää lisäjoukkoja Afganistaniin. Maaliskuussa Afganistaniin lähtee norjalainen 150-jäseninen erikoisjoukko, kertoi puolustusministeri Anne-Grethe Ström-Erichsen. Erikoisjoukko saa mukaansa kaksi tai kolme helikopteria.

- Me vahvistamme läsnäoloamme erityisesti Faryabin maakunnassa, jonne on määrä lähettää sadan sotilaan vahvistukset ja kaksi tai kolme helikopteria, sanoi puolustusministeri ulkoasiainvaliokunnan kokouksen jälkeen.

Vahvistusten jälkeen Norjalla on noin 700 sotilasta Afganistanissa. Puolustusministerin mukaan lisäjoukot ovat tarpeen joukkojen turvallisuuden takaamiseksi.

Noin 150 sotilaan erikoisjoukko on tarkoitus sijoittaa pääkaupunkiin Kabuliin, mistä se on nopeasti lähetettävissä eri puolille maata.

- Jos meitä pyydetään osallistumaan muualla tapahtuviin operaatioihin, hallituksen on hyväksyttävä toimet erikseen, hän huomautti.

Puolustusministerin mukaan Norja ottaa myös lisävastuuta Afganistanin omien asevoimien koulutuksessa. Tähän tehtävään lähetetään 50 sotilaan joukko.

Viime päivinä norjalaiset ovat joutuneet kiivaisiin taisteluihin Badghisin maakunnassa Pohjois-Afganistanissa. Norjalaisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, keitä vastaan he ovat taistelleet.

- On aivan väärin sanoa, että kyse olisi hyökkäävistä talebaneista, sanoi yliluutnantti John Inge Ögland Norjan puolustusvoimien päämajasta uutistoimisto NTB:lle.

Hän myöntää, että kyse saattaisi olla talebaneja tukevista paikallisista joukoista.

- Koskaan ei voi sataprosenttisesti varma siitä, kuka on vihollinen.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.