Mainos

Norja ja Suomi uskovat, että kaasuverkko toteutuu

Toiveet Norjasta muualle Pohjolaan rakennettavasta kaasuputkiverkosta elävät edelleen vahvoina. Norjan pääministerin Thorbjörn Jaglandin tänään Helsingissä tavannut pääministeri Paavo Lipponen sanoi uskovansa, että ratkaisut pitkään vatvotussa hankkeessa ovat nyt lähellä.

Myös Jagland vakuutti Norjan olevan kiinnostunut kaasuputken rakentamisesta Ruotsin kautta Suomeen. Lipposen mielestä EU:n pyrkimykset avata maakaasumarkkinat unionin alueella ovat osaltaan lisänneet toiveita pohjoismaisen kaasuverkkohankkeen etenemisestä. Ruotsin on nyt tehtävä tältä osin omat ratkaisunsa, Lipponen totesi.

Jagland neuvotteli Lipposen kanssa kahteen otteeseen Kesärannassa päivän pituisen työvierailunsa aikana. Keskustelujen lomassa Norjan pääministeri kävi tapaamassa Tasavallan presidenttiä Martti Ahtisaarta.

Pääministerit ottivat keskusteluissaan esille myös suuren joukon muita asioita lähialueyhteistyöstä ja ympäristöasioista turvallisuuskysymyksiin. Nato-maata edustavan Jaglandin mukaan Naton laajenemisen ei pidä toteutua siten, että Pohjolaan syntyisi uusia epävakauden alueita. Tällaisen lopputuloksen välttäminen on hänen mukaansa täysin mahdollista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.