Mainos

Norja ja Ruotsi aikovat lähettää rauhanturvaajia Darfuriin

Sudan lupasi viime viikolla, että YK saa lähettää Darfuriin rauhanturvajoukkoja. Suomella ei ole suunnitelmia lähettää rauhanturvaajia Sudaniin.

Norja ja Ruotsi valmistautuvat lähettämään rauhanturvaajia Sudanin Darfuriin. Suunnitelmasta kertoo Norjan puolustusministeriön valtiosihteeri Espen Barth Eide Bergens Tidende -sanomalehden julkaisemassa haastattelussa.

Eiden mukaan Norja ja Ruotsi ovat jo viime syksynä tarjonneet YK:lle 400-450 sotilaan vahvuista rauhanturvajoukkoa, jossa olisi puolet ruotsalaisia ja puolet norjalaisia.

Eide arvioi, että pohjoismaisten joukkojen tehtävä alkaa aikaisintaan ensi syksynä.

Sudan lupasi viime viikolla päästää Darfuriin YK:n rauhanturvajoukkoja. YK:n yleiskokouksen täytyy vielä hyväksyä päätös YK:n ja Afrikan unionin yhdistelmäjoukkojen lähettämisestä Darfuriin.

Suomella ei ole suunnitelmissa lähettää rauhanturvaajia Darfuriin, kertoo viestintäjohtaja Jyrki Iivonen puolustusministeriöstä.

- Meillä on tällä hetkellä niin paljon ulkona väkeä, kun ylipäänsä voi olla. Meidän painopisteemme on kuitenkin ollut koko ajan Balkan ja Afganistan. Tämä on varmasti se konsepti, jolla mennään jatkossakin, Iivonen sanoi.

(MTV3-STT-DPA-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.