Mainos

Norja asetti viisumipakon kroatialaisille

Norja päätti tänään asettaa viisumipakon Kroatian kansalaisille. Päätöksen taustalla on lisääntynyt turvapaikan hakijoiden tulva Kroatiasta.

Norjan oikeusministeriön mukaan maahan on saapunut tänä vuonna noin 2350 turvapaikan hakijaa Kroatiasta. Suurimmalle osalle saapuneista ei voida myöntää oleskelulupaa, joten heidät palautetaan kotimaahansa.

Norja ei ole vaatinut viisumeita Kroatian kansalaisilta kesän 1992 jälkeen. Useimmat turvapaikan hakijoista ovat olleet Kroatiaan kuuluvan Itä-Slavonian serbejä. Tähän mennessä vain 14:lle on myönnetty vakituinen oleskelulupa, ja yli 350 hakemusta on hylätty. Norja ei ole vaatinut viisumeita Kroatian kansalaisilta kesän 1992 jälkeen.

Suomi ei edellytä viisumia kroatialaisilta, mutta tähän mennessä vain muutamat kroaatit ovat anoneet Suomesta turvapaikkaa. Tanska asetti viisumipakon kroaateille kaksi viikkoa sitten, kun maahan oli tullut 160 turvapaikan hakijaa. Ruotsi on ainoa Pohjoismaa, joka on vaatinut viisumin kroaateilta heti maan itsenäistymisestä lähtien, vuodesta 1992.

(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.