Mainos

Nordischer Klang Greifswaldissa

Koillis-Saksan Etupommerin osavaltiossa sijaitsevassa Greifswaldin kaupungissa järjestetään jo 11. kerran Nordischer Klang -kulttuurifestivaalit 3.-11. toukokuuta. Festivaalit järjestää Kulttuuriyhdistys Nordischer Klang yhdessä Greifswaldin yliopiston Pohjoismaisten kielten laitoksen sekä kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Yli viikon ajan yleisö voi osallistua erilaisiin pohjoismaista kulttuuria esitteleviin tilaisuuksiin. Ohjelmassa on jazzin, rockin ja klassisen musiikin konsertteja, taide- ja valokuvanäyttelyitä, elokuvia ja teatteria, kirjailijavierailuja ja erilaisia seminaareja. Ohjelmaa on myös lapsille ja nuorille.

Vuoden 2002 Nordischer Klang käsittelee ennen kaikkea teemaa Pohjoismaiden kielelliset ja kulttuuriset vähemmistöt. Ohjelmassa teema tulee esille erityisesti vähemmistöjä edustavien artistien ja kirjailijoiden kautta. Teemaan liittyvät myös vähemmistöihin keskittyvä seminaari sekä kielitieteellinen symposiumi, jotka järjestetään Pohjoismaisten kielten laitoksella.

Festivaalien tämänvuotinen teemamaa on Suomi. Sen vuoksi festivaalin suojelijana toimii Suomen pääministeri Paavo Lipponen. Suomalaisista festivaalissa esiintyvät Lenni-Kalle Taipale Trio solistinaan Johanna Iivanainen, saameksi laulava yhtye Vilddas, suomalainen groovejazzyhtye So-So sekä kansan- ja lastenmusiikkiyhtye Kärttynä. Kirjailijavieraaksi saapuu Monika Fagerholm, jonka kirjaan Ihanat naiset rannalla perustuva elokuva näytetään festivaalin aikana. Muita suomalaisia taiteilijoita ovat Tauno Kohonen, jolta esillä on valokuvanäyttely Erämaan valo sekä Erna Aaltonen ja Katri Haahti, joilla on esillä yhteinen silkkitaidetta ja keramiikkaa esittelevä näyttely Pohjoismainen puutarha.

Festivaalien perjantai-illan avajaisten pääpuhuja on Suomen Saksan suurlähettiläs Leif Fagernäs. Avajaisten musiikista vastaa Lenni-Kalle Taipale Trio yhdessä Johanna Iivanaisen kanssa. Avajaisten jälkeisessä konsertissa Etupommerin sinfoniaorkesteri esittää Jean Sibeliuksen teoksen Myrsky, joka on sävelletty Shakespearen samannimiseen näytelmään.

Nordischer Klang festivaaleilla esiintyy useita taiteilijoita myös muista Pohjoismaista. Heitä edustavat esimerkiksi norjalainen Vertavo-kvartetti, ruotsalainen Ebrelius-jousikvartetti, tanskalainen Kööpenhaminan yliopiston MI22-Funk Bigband, islantilainen kirjailija Gyrdir El asson sekä ruotsalaiset tanssijat Jeanette Langert ja Ola Stinnerbom.

Festivaaleille odotetaan edellisvuosien tapaan noin 10 000 osanottajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.