Mainos

Nordic Aluminium ehdottaa suurosinkoa

Alumiiniyhtiö Nordic Aluminiumin hallitus ehdottaa osingoksi 0,60 euroa osakkeelta, vaikka yhtiön tulos osaketta kohti jäi viime vuonna 0,22 euroon. 2,7-kertainen osinko tulokseen verrattuna on merkittävästi anteliaampi esitys kuin viime vuonna, jolloin Nordic Aluminium jakoi osinkoa vain 0,13 euroa osakkeelta 0,38 euron osakekohtaisesta tuloksesta.

Yhtiö ei perustellut tilinpäätöstiedotteessaan hallituksensa tuhtia osinkoehdotusta.

Nordic Aluminiumin tulos rahoituserien jälkeen heikkeni merkittävästi edellisvuodesta. Tulosta kertyi vain 1,48 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna luku oli 2,32 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto supistui 78,12 miljoonaan euroon edellisvuoden 86,45 miljoonasta eurosta.

Markkinoiden heikentyminen johti viime vuonna yt-neuvotteluihin useissa Nordic Aluminiumin yksiköissä. Yhtiön henkilöstömäärä oli kuitenkin viime vuoden lopussa lähes sama kuin vuoden 2001 lopussa.

Nordic Aluminiumilla on varaa jakaa reilua osinkoa, sillä hallituksen osinkoehdotuksenkin jälkeen yhtiölle jää aiemmin kertyneitä, voitonjakokelpoisia varoja yli 5 miljoonaa euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.