Mainos

Nordeasta valtion maksuliikenteen päävälittäjä

Valtiovarainministeriö on valinnut Nordean valtion maksuliikenteen päävälittäjäpankiksi. Sopimus on tarkoitus tehdä viiden vuoden määräajaksi. Tavoitteena on, että Nordea aloittaa maksuliikkeen hoidon syyskuun alussa 2002.

Palveluihin sisältyvät kotimaan maksuliikenne, toistuvaissuoritukset ja ulkomaan maksujen välittäminen sekä näitä varten tarvittavan konsernitilin perustaminen ja ylläpito.

Maksuliikenteen sivuvälittäjiksi valittiin OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj ja Sampo Pankki Oyj.
Maksuliikennettä on tähän saakka hoitanut Sampo Pankki Oyj.

Suomen valtio kilpailutti maksuliikkeen hoitoon liittyvät palvelunsa viime vuoden lopulla ja päätti hajauttaa maksuliikkeen hoitamisen. Hankinnasta järjestettiin tarjouskilpailu. Tarjouksensa jättivät Nordea, OKO ja Sampo. Tarjousten perusteella arvioitiin monen pankin malli valtiolle kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

Valtiovarainministeriön mukaan monen pankin mallista koituu säästöä runsaat 26 miljoonaa euroa viiden vuoden aikana yhden pankin malliin verrattuna. Muita tekijöitä, joita arvioitiin ratkaisua tehtäessä, olivat maksuliikkeen turvallisuus, palveluiden käytettävyys sekä poikkeusolo- ja varajärjestelyt. Näissä laadullisissa tekijöissä ei ollut eroja yhden pankin ja monen pankin mallien välillä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.