Mainos

Nordean pankkiryöstöstä epäillyllä värikäs rikostausta – näistä mies on tuomittu

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan Nordean pankkiryöstöstä epäillyllä miehellä on laaja sekä värikäs rikostausta. Mies on tuomittu aikaisemmin muun muassa huumausainerikoksista, väärennöksistä, varkauksista ja ampuma-aserikkomuksista.

Vangittuna pidettyä yli 30-vuotiasta miestä epäillään nyt Helsingin Töölössä tehdystä pankkiryöstöstä, joka tapahtui elokuussa. Mies sai Nordean konttorista pienehkön summan rahaa uhkaamalla pankkivirkailijaa puukolla.

Ryöstösaalista etsittiin usean partion voimin Hietaniemen uimarannan lähistöltä, mutta saalista ei ole vieläkään löydetty. Mies on ollut kuulusteluissa myös hyvin vaitonainen. Hän on vangittuna epäiltynä törkeästä ryöstöstä.

Poliisi selvittää myös miehen mahdollista osuutta Helsingin Pohjois-Haagassa huhtikuussa tehtyyn pankkiryöstöön. Tuolloin pipoon ja vaaleaan palestiinalaishuiviin pukeutuneen miehen epäillään vieneen Nordean pankkikonttorista yli 10 000 euroa.

Poliisi ei vahvista, oliko molempien Nordean ryöstöjen takana sama mies.

Pitkä rikoslista

MTV3 Uutiset pyysi Helsingin käräjäoikeudelta miehen kaikki lainvuomaiset tuomiot, jotka hän on saanut vuodesta 2000 lähtien. Rikoslista on pitkä. Miehellä ei ole kuitenkaan tuomioita törkeistä rikoksista.

Esimerkiksi vuoden 2002 lokakuussa annetun tuomion mukaan mies syyllistyi 35 eri rikokseen, joista hän sai 160 tunnin yhdyskuntapalvelurangaistuksen. Tuomion mukaan mies syyllistyi vuosien 2001 ja 2002 aikana muun muassa väärennöksiin, kavallukseen, huumausainerikoksiin, varkauksiin ja ampuma-aserikkomukseen. Mies yritti saada useaan otteeseen muun muassa huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä apteekista väärentämällä reseptin.

2000-luvulla Helsingissä ja Espoossa asunut mies tuomittiin vuoden 2004 elokuussa peräti yhteensä 72 eri rikoksesta vuoden vankeuteen. Hän yritti jälleen useaan otteeseen hankkia esimerkiksi huumaavia lääkkeitä väärennetyillä resepteillä. Teot tapahtuivat vuosien 2002-2004 välillä.

Vuosien aikana hän on syyllistynyt myös muun muassa näpistyksiin sekä varkauksiin.

Viimeisin lainvoimainen, Helsingin käräjäoikeuden antama tuomio on vuoden 2008 lokakuulta, jolloin mies tuomittiin 19 eri rikoksesta kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Hän aiheutti muun muassa vuoden 2007 joulukuussa haittaa poliisille, kun hänelle tehtiin henkilötarkastusta. Tuomion mukaan mies vaikeutti poliisin virkatoimen suorittamista laittamalla vastoin kieltoja hallussaan olleita lääkevalmisteita suuhunsa ja yrittämällä niellä niitä. Mies yritti myös vapautua poliisin hallintaotteesta vääntelehtimällä.

Lisäksi hänet tuomittiin esimerkiksi lievistä ampuma-aserikkomuksista, väärennöksistä ja huumausaineen käyttörikoksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.