Mainos

Nordean pääanalyytikko: Kreikka voi tarvita uuden lainaohjelman - näin paljon Suomen osuus olisi

Kreikka lupaa maksaa takaisin torstaina erääntyvän lainaeränsä Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle.

Markkinoilla on epäilty Kreikan kykyä maksaa 450 miljoonan lainaeräänsä torstaina, mutta asiantuntija uskoo Kreikan maksukykyyn.

– Kyllä uskon, että Kreikka kykenee maksamaan lainaerän. Loppupeleissä tuntuu siltä, ettei kukaan tiedä tarkkaan, paljonko Kreikan kassassa on rahaa. Liikkumavaraa ei ole paljon, mutta joksikin viikoksi kuitenkin, arvioi Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich MTV:n Kymmenen uutisissa.

Kreikan nykyinen velkaohjelma päättyy kesällä. Nordean pääanalyytikko uskoo, että Kreikka tarvitsee uuden lainaohjelman.

– Jos nyt pääsemme kesään asti, on hyvin todennäköistä, että Kreikka tarvitsee uuden lainaohjelman. Jotta pääsemme kesään asti, se edellyttää, että Kreikka täyttää nykyisen tukipaketin ehdot, von Gerich sanoo.

Asiantuntija-arvioiden mukaan uusi lainaohjelma voisi olla suuruudeltaan 30-50 miljardia. Tästä Suomen maksettavaksi voi vielä tulla tuntuva summa.

– Suomen osuus olisi 500 000 miljoonasta miljardiin. Tämä tietysti vielä riippuu tukipaketin koosta, mikä on vielä epävarmaa, Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.