Mainos

Nordean loppuvuosi odotettua huonompi

Nordean tulos parani 68 prosenttia 1 490 miljoonaan euroon edellisvuoden 887 miljoonasta eurosta.

Nordea

Rahoituskonserni Nordean loppuvuosi sujui analyytikkojen arvioimaa heikommin, mikä näkyi myös koko vuoden tuloksessa.

Nordean koko vuoden liikevoitto oli noin 1,8 miljardia euroa, mikä reilusti enemmän kuin vuosi sitten. Tuolloin voittoa kertyi runsaat 1,5 miljardia euroa. Vuoden viimeisen neljänneksen voitto oli noin 380 miljoonaa, kun viime vuoden lopussa tulosta kertyi melkein 450 miljoonaa euroa.

Konsernijohtaja Lars G Nordström katsoo yhtiön saavuttaneen lähiajan tavoitteet, mutta jatkossa Nordea pyrkii pitämään kulut kurissa ja kiinnittää entistä enemmän huomiota tuottojen kasvattamiseen.

Nordea hallitus esittää osinkoa 25 senttiä osakkeelta. Analyytikot olivat ennakoineet Nordean loppuvuoden voiton nousevan reilusti päälle 410 miljoonan euron.

Nordean kulut laskivat 2 prosenttia. Osakekohtainen tulos oli 0,51 euroa (0,30 euroa). Oman pääoman tuotto ilman liikearvoa oli 16,7 prosenttia (11,3 prosenttia). Ehdotettu osinko 0,25 euroa osakkeelta; 9 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna.

Yhtiön mukaan sen tärkeimmät lyhyen aikavälin tavoitteet on saavutettu.

-Tuloksen heilahtelua on vähennetty ja tuotot ovat pysyneet vakaalla tasolla. Kulut on pidetty tavoitteen mukaisina; vuonna 2004 kulujen uskotaan pysyvän vuoden 2003 tasolla. Pääoman käyttö on tehostunut. Luottotappiot vähenivät hieman vuoden aikana, luottokanta on yleisesti hyvässä kunnossa. Tuottojen kasvattamiseen kiinnitetään jatkossa erityishuomiota, Nordea kertoo tiedotteessaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.