Mainos

Nordean liikevoitto jäi ennakoidusta

Nordea-pankin liikevoitto nousi alkuvuonna ennakoitua selvästi vähemmän. Tammi-maaliskuun liikevoitto nousi 380 miljoonaan euroon, kun se edeltävänä vuonna vastaavaan aikaan oli 364 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat ennakoineet liikevoiton nousevan 411 miljoonaan euroon.

Rahoituskonserni Nordean tulos oli alkuvuonna 255 miljoonaa euroa. Vuoden 2002 tammi-maaliskuussa yhtiön tulos oli 264 miljoonaa euroa. Konsernin osakekohtainen tulos oli puolestaan 0,09 euroa, joten osakekohtaisessa tuloksessa ei tapahtunut muutoksia edeltävän vuoden alkuun verrattuna.

Konsernin tuotot vähenivät edellisneljänneksestä kuusi prosenttia alhaisen korkotason ja osakemarkkinoiden heikon kehityksen seurauksena. Luottotappioita kertyi 98 miljoonaa euroa, mikä vastaa 0,27 prosenttia luottokannasta.

Nordea ennakoi lisääntyneen epävarmuuden maailmantaloudessa voivan vaikuttaa myös luottokannan laadun heikkenemiseen keskipitkällä aikavälillä. Yhtiön tavoitteena on edelleen, etteivät keskimääräiset luottotappiot suhdannekierron aikana ylitä 0,4 prosenttia luottojen ja takausten kokonaismäärästä.

-Kaikkiaan olemme hyvässä vauhdissa tärkeimmillä osa-alueilla, mutta taloudelliseen tulokseen ei vielä voida olla tyytyväisiä. Tuloksen heilahtelua on vähennetty ja pääoman käyttö on edelleen tehokasta. Luottokannan laatu on vakaa, vaikka eräät ongelmatapaukset nostivatkin luottotappioiden määrää. Tavoitteemme on tänä vuonna säilyttää kulut vuoden 2002 tasolla, ja ne ovat laskeneet suunnitelmiemme mukaan, sanoo Nordean konsernijohtaja Lars G. Nordström.

Yhtiö ilmoittaa myös tehostavansa toimintaansa myymällä Nordisk Renting -yhtiönsä Royal Bank of Scotlandille.

Nordea kertoo myös muuttavansa investointipankkinsa toimintamallia. Tutkimustoiminnan riippumattomuuden varmistamiseksi toimintoja eriytetään. Muutos vie noin 75 työpaikkaa. Lisäksi konserni myy kiinteistöjen kehittämiseen erikoistuneen Nordisk Rentingin skotlantilaiselle pankille.

Eilen allekirjoitetusta kaupasta Nordea kirjaa 30 miljoonan euron myyntivoiton. Nordea aikoo lisätä myös ponnistuksia kiinteistöjen myymiseksi. Yhtiö ilmoitti ratkaisuista samalla kun se julkisti alkuvuoden tuloksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.