Mainos

Nordean leikkaa ennusteitaan Irakin sodan vuoksi

Nordean pääekonomisti Juha Ahtola arvioi, että Irakin sodan siirtyminen aiemmin arvioitua myöhempään laskee Nordean tämän vuoden kasvuennusteita.

Kuluvan vuoden toinen neljännes on menetetty maailmantalouden kasvun näkökulmasta, ja heinäkuussa alkava kolmas vuosineljännes on sotilaiden käsissä, Nordean pääekonomisti Juha Ahtola arvioi Irakin sodan vaikutuksia tänään pankin järjestämässä aamukahvitilaisuudessa.

Sodan siirtyminen aiemmin arvioitua myöhempään laskee Ahtolan mukaan Nordean tämän vuoden kasvuennusteita niin, että euroalueen kasvu jää nollalla alkavaan prosenttilukuun, kun aiemmin pankki oli ennustanut 1,3 prosentin kasvua. Nordea julkistaa uuden ennusteensa toukokuussa.

Öljyn hinta on jo laskenut lähelle oikeaa arvoaan, ja Irakin sodan kokonaiskustannukset näyttävän asettuvan lähelle alhaisempia arvioita, Ahtola arvioi. Työmarkkinat säilyvät kuitenkin heikkoina Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja yritykset ovat varovaisia investoinneissaan. Tämä lykkää maailmantalouden elpymistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.