Mainos

Nordean lakko jatkuu yhä

Nordean lakon uskotaan jatkuvan ensi viikkoon. Lakon mahdollisesta laajentumisesta on määrä ilmoittaa maanantaina.

Eilen Helsingissä, Turussa ja Kuopiossa alkanut rahoituskonserni Nordean pankkitoimihenkilöiden lakko jatkunee yli viikonlopun. Nordea Pankin ja STTK:laisen Rahoitus- ja erityisalojen ammattiliiton Suoran välillä ei ainakaan toistaiseksi ole sovittu uusista neuvotteluista vahinkovakuutusten myynnistä maksettavia korvauksia koskevassa kiistassa. Myöskään työtaistelun pituudesta ei ole päätöksiä.

Pankkitoimihenkilöiden on määrä ilmoittaa mahdollisesta lakon laajentamisesta ensi maanantaina. Lakon piirissä on nyt noin 1300 pankkitoimihenkilöä.

Nordea Pankin mukaan konttoreiden sulkeminen ja maksuvälinesaarto eivät ole juuri vaikeuttaneet Nordean rahaliikennettä, koska suurin osa maksuista välittyy automaattisesti. Ongelmia on havaittu lähinnä joissakin yksittäisissä maksuissa.

Suurinta haittaa konttoreiden sulkeminen on aiheuttanut ikääntyneille asiakkaille, jotka ovat tottuneet asioimaan pankkikonttoreissa. Työtaistelu on ajoitettu kuukauden vaihteeseen, joka on perinteisesti satojen tuhansien eläkkeiden ja palkkojen maksupäivä.

Internetin ja maksuautomaattien kautta tapahtuva rahaliikenne toimii normaalisti. Maksuvälinesaarto kohdistuu lähinnä muiden pankkien konttoreissa hoidettujen maksujen välitykseen. Myös henkilöasiakkaiden suorapalvelu-osasto on edelleen lakon piirissä, mikä haittaa henkilökohtaisen neuvonnan saamista puhelimitse.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.