Nordean konttoriväki katkeroitui - ”ahneelle ei riitä mikään”

Nordean konttorien henkilöstö on katkeroitunut yhtiön menettelystä yt-neuvotteluissa, joiden tuloksista kerrotaan maanantaina.

Henkilöstö marssi ulos perjantaiaamuna, sillä pankin pääluottamusmiehen Paula Hopposen mukaan konttoreista ollaan vähentämässä enemmän väkeä kuin tavoitteeksi alun perin asetettiin. Vähennystavoite oli 250-300 työpaikkaa.

-Sen jälkeen kun ihmiset ovat ilmoittaneet, että voivat jäädä eläkkeelle ja ottaa henkilökohtaisia irtisanomispaketteja, niin näitä ei ole otettu täysimääräisesti huomioon. Ilmeisesti halutaan päästä joistain tietyistä ihmisistä eroon, Hopponen arvioi. 

Nordea ei halunnut vielä kommentoida tietoja millään tavalla, vaan ilmoitti kertovansa kaikista ratkaisuista maanantaina.  

Valtaosa pankin konttoreista pysyi perjantaina kiinni, vain muutamia pyöritettiin kesätyöntekijöiden ja esimiesten voimin. Verkkopalveluihin tai korttien toimintaan mielenilmauksen ei pitäisi vaikuttaa. Työntekijät aikovat palata normaalisti töihin maanantaina. 

 ”Wahlroosilla näpit pelissä”  

 Nordean leikkaukset ovat osa tehostamisohjelmaa, jonka laajentamisesta yhtiö kertoi alkuvuonna. Koko konsernin lähivuosien säästötavoite tuplattiin silloin 450:stä 900 miljoonaan euroon.  

Huhtikuun alussa Nordea ilmoitti hakevansa säästöjä muun muassa konttoriverkostoa supistamalla. 

Hopposen mukaan yhtiön toiminnan takana on puhdas ahneus, kun voittoa tekevässä firmassa joudutaan valtaviin säästöihin. Hän syyttää ratkaisuista suorasanaisesti hallituksen puheenjohtajaa Björn Wahlroosia

-Kyllä tässä on valitettavasti kysymys siitä, että kun ahneelle ei riitä mikään. Hyvin pitkälti Nordean hallitus ja hallituksen puheenjohtaja ovat näiden takana. 

Hopposen mukaan vähennysten määrästä on kerrottava rehellisesti - irtisanottujen määrää on saatu pienennettyä henkilökohtaisilla ratkaisuilla, mutta ne eivät näytä tuottaneen toivottua tulosta.  

Henkilöstö odottaa myös tietoa siitä, miten työt käytännössä järjestetään vähemmällä väellä, kun työmäärä ei ole heidän näkökulmastaan vähentynyt lainkaan.   

Lue myös:

    Uusimmat