Mainos

Nordean johdolla jättieläkkeet - Ruotsi syyttää suomalaisia

Finanssikonserni Nordean entinen toimitusjohtaja Thorleif Krarup ei ole ainoa, jolla muhkea pankkieläke. Dagens Nyheter-lehden mukaan myös Nordean nykyisellä toimitusjohtajalla Christian Clausenilla ja pankin hallituksen puheenjohtajalla Hans Dalborgilla on eläkesopimukset, jotka ovat arvoltaan toistasataa miljoonaa kruunua.

Tänään Dagens Nyheter kertoi, että Clausen voi nauttia vähintään 114 miljoonan kruunun (noin 11 miljoonan euron) eläkkeestä 85-vuotispäiväänsä mennessä. Nordean hallituksen puheenjohtajana nykyisin toimivan Hans Dalborgin eläkesopimus on 120 miljoonan kruunun (12 miljoonan euron) arvoinen.

Ruotsissa nousi keskiviikkona hälinä Dagens Nyheterin kerrottua, että Krarup ehtii saada Nordeasta eläkettä yhteensä jopa 150 miljoonaa kruunua (15 miljoonaa euroa), jos elää vähintään 85-vuotiaaksi. Krarup oli Nordean toimitusjohtajana vain puolitoista vuotta vuosina 2001-2002.

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Bosse Ringholm syyttää Kauppalehden mukaan suomalaisia Nordean palkkioskandaalista. -Suomalaiset halusivat enemmän bonuksia, optioita, korkeita palkkoja ja palkkioita kuin ruotsalaiset. Ruotsalaisjäsenet olisivat halunneet hillitä korkeita korvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.