Mainos

Nordean ex-toimitusjohtajalle ennätyseläke

Nordean entisen toimitusjohtajan jättieläkkeestä on noussut mekkala Ruotsissa. Dagens Nyheter -lehti kertoi keskiviikkona, että Thorleif Krarup ehtii saada Nordeasta eläkettä yhteensä jopa 15 miljoonaa euroa, jos elää vähintään 85-vuotiaaksi.

Krarup ehti olla Nordean toimitusjohtajana vain puolitoista vuotta vuosina 2001-2002. Hänen vuosipalkkansa oli silloin 9,1 miljoonaa kruunua eli runsaat 900000 euroa.

Nordean ja Krarupin sopimuksen mukaan nyt 56-vuotias Krarup saa puolet entisestä palkastaan, kunnes täyttää 62 vuotta. Sen jälkeen hän saa 60 prosenttia palkasta kuolemaansa asti. Eläke on lehden mukaan suurimpia, mitä Ruotsissa on koskaan maksettu.

Nordeasta kerrottiin Dagens Nyheterille, että Krarupin eläkesopimuksen ehtoja oli sorvaamassa Nordean hallituksen entinen puheenjohtaja Vesa Vainio. Viestintäjohtaja Helena Östmanin mukaan sopimus ei ole Nordean yleisen linjan mukainen, vaan syntyi poikkeuksellisissa oloissa, kun pankkikonsernissa toteutettiin isoja rajat ylittäviä fuusioita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.