Mainos

Nordean asuntolainakampanja herätti Ratan

Nordea on aloittanut rajun asiakasmetsästyksen. Pankki on kaapannut kilpailijaltaan Evli-pankilta Nokian optiomiljonäärejä asiakkaiksi tarjoamalla asuntolainoja ennätyshalvalla. Toiminta on herättänyt jo pankkeja valvovan Rahoitustarkastuksen.

Nordea on nousemassa Nokian optiomiljonäärien hovipankiksi. Nokian poikkeuksellinen sisäinen tiedote suosittaa, että palkitsemisjärjestelmiin kuuluvat työntekijät valitsisivat Nordean pankikseen. Tällaisia työntekijöitä Nokialla on tuhansia.

Suosituksella Nokia haluaa keskittää sjoitustilien hallinnan yhteen pankkiin, joka pitää mahtifirman työntekijöistä hyvää huolta. Nordealle sopimus taas avaa ovet nokialaisten sisäpiiriin.

Vastineeksi Nordea pyrkii hoitamaan kaikki Nokian työntekijöiden pankkiasiat, kuten asuntolainat. Nordea lainoittaa nokialaisten asuntokauppoja hinnalla, joka arveluttaa pankkien valvojaa. Rahoitustarkastuksen (Ratan) mukaan pankkien tulisi pitää kiinni myös omista palkkioistaan eli marginaaleista.

"On kyllä hyvin vaikea sanoa, mikä on oikea marginaalitaso, se yleensä näkyy jälkikäteen, jos jotain on mennyt pieleen. Ainakin tällä hetkellä tuntuu siinä mielessä huolestuttavalta, että koko ajan näyttää siltä, että marginaalit ovat pienenemässä", sanoo apulaisjohtaja Kaiju Kallio Rahoitustarkastuksesta

"Toki kilpailu on aina tervettä ja vastaamme siihen. Mutta me lähdemme aina yrityksen tarpeesta. Meidän tarkoituksenamme on konsultoida, neuvoa ja tukea yritystä heidän tavoitteessaan", myyntijohtaja Kirsti Hyytiäinen Nordeasta sanoo.

Rikkaiden pankiksi leimautuminen huolestuttaa

Nokian sisäinen ohje on isku monille pienille pankeille kuten Evlille. Osa Nokian optiojohtajista tulee todennäköisesti lopettamaan asiakkuutensa hintojaan korottaneen Evlin kanssa.

Nordeaa huolestuttaa pankin leimautuminen rikkaiden pankiksi. Juuri edeltäjä Meritan johtaja Pertti Voutilainen herätti aikoinaan kohua lausunnollaan tuottamattomista asiakkaista.

(MTV3)

(Talousuutiset 07.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.