Mainos

Nordea uskoo talouskasvuun

Pankkikonserni Nordea on nostanut tämän vuoden BKT:n kasvuennusteen. Uusi ennuste on 3,5 prosenttia, kun vielä keväällä pankin ennustearvio oli 2,7 prosenttia.

Nordea arvioi talouden vauhdin laantuvan ensi vuonna tilapäisesti, mutta hyvän kasvuperinnön turvin keskimääräinen talouskasvu yltää 3 prosenttiin, mikä oli myös kevään arvio. Pankin ekonomistit uskovat, että kasvun notkahdus jää lyhyeksi ja talouden tahti alkaa piristyä uudelleen jo ensi vuoden lopulla.

Nordean ennusteen mukaan BKT:n kasvu yltää jälleen 3,5 prosenttiin vuonna 2012.

- Suomen talous elpyy lähivuosina vaihtelevalla tempolla. Talous kasvaa lähiaikoina reippaasti edellisestä vuodesta, parhaimmillaan jopa yli 6 prosentin vauhtia. Ensi kesänä voidaan käväistä tilapäisesti jopa alle kahden prosentin, mutta keskimäärin talous kasvaa lähivuosina mukavasti, sanoo Nordean ekonomisti Reijo Heiskanen pankin tiedotteessa.

Nordean ekonomistit arvioivat maailmantalouden kasvavan tänä vuonna 4,1 prosenttia, kuten toukokuun ennusteessakin. Ensi vuoden kasvuennuste on laskenut hieman, 3,8 prosentista 3,5 prosenttiin, muun muassa kiristyvän finanssipolitiikan vuoksi.

Euroalueen talouskasvuennustetta Nordea on nostanut hieman eli 1,6 prosenttiin aiemmasta 1,4 prosentista. Ensi vuonna BKT:n odotetaan kasvavan 1,4 prosenttia, mikä on hieman aiemmin ennustettua vähemmän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.