Mainos

Nordea paransi tulostaan

Nordea paransi tulostaan viime vuoteen verrattuna vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla 37 prosenttilla. Tuottoja oli hieman enemmän, kulut pysyivät ennallaan ja luottotappiot lisääntyivät. Viime vuoden lukuihin vaikuttivat vahinkovakuutustoimintaan ja sen myyntiin liittyvät tappiot.

Rahoituskonserni Nordean alkuvuoden sekä toisen neljänneksen tulos parani viime vuodesta.

Konsernin liikevoitto nousi 37 prosenttia vuoden alkupuoliskolla 959 miljoonaan euroon viime vuoden alkupuoliskon 702 miljoonasta eurosta. Tuotot lisääntyivät prosentin 2 837 miljoonaan euroon (2 807 miljoonaa euroa) ja kulut laskivat 1 819 miljoonaan euroon (1 827 miljoonaa euroa).

Konsernin liikevoitto nousi vuoden toisella neljänneksellä 52 prosenttia 579 miljoonaan euroon (380 miljoonaa euroa edellisellä neljänneksellä). Tuotot kasvoivat 6 prosenttia 1 463 miljoonaan euroon (1 374 miljoonaa euroa) ja kulut laskivat 2 prosenttia 902 miljoonaan euroon (917 miljoonaa euroa). Luottotappioita kertyi 92 miljoonaa euroa (98 miljoonaa euroa) eli niitä oli vuositasolla 0,25 prosenttia luottokannasta.

Konserni kertoo, että toimintaa kohdennetaan loppuvuonna entistä paremmin; Konserni panee myyntiin Nordisk Rentingin sekä Huoneistokeskuksen liiketoiminnan. Myös konsernin juridista rakennetta yksinkertaistetaan.

Lisäksi vähittäispankin liiketoimintaorganisaatio yhtenäistetään ja henkivakuutustoiminnassa otetaan käyttöön uusi liiketoimintamalli. Konserni ilmoittaa myös neuvottelevansa IBM:n kanssa yhteistyöstä tietoteknisessä tuotannossa.

- Konsernin tulos on parantunut nopeasti ja olemme pystyneet kohdentamaan toimintaamme entistä tarkemmin. Tuotot ovat pysyneet edellisneljännesten tasolla, vaikka markkinakorot ovat laskeneet. Kulut olivat vuoden 2003 alkupuoliskolla pienemmät kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Luottotappiot ovat hallinnassa ja ne on rajattu yksittäisille ongelma- alueille. Uskon meidän pysyvän tänä vuonna varsin hyvin kulutavoitteessamme, kun jo tehdyt muutokset ovat nyt alkaneet tuottaa tulosta", sanoo Nordean konsernijohtaja Lars G Nordström.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.