Mainos

Nordea ostaa puolalaisen LG Petro Bankin

Pankkikonserni Nordea ostaa 54,3 prosenttia puolalaisen LG Petro Bankin osakekannasta. Kauppahinta on 128 miljoonaa euroa. Lisäksi Nordea tekee Puolan arvopaperilainsäädännön mukaisen lunastustarjouksen lopuista LG Petro Bankin osakkeista.

LG Petro Bank S.A. kuuluu Puolan 20 suurimman pankin joukkoon. Sillä on yli 160 000 henkilöasiakasta ja myös useat Puolan suurimmista yrityksistä kuuluvat sen asiakaskuntaan. Pankki on edustettuna kaikissa Puolan suurimmissa kaupungeissa. Sillä on 29 konttoria ja 17 kiinnitysluottoja hoitavaa toimipistettä. Henkilöstömäärä on 800.

Nordean tarjoama lunastushinta on 21 Puolan zlotya osakkeelta. Liikkeessä olevien osakkeiden kokonaishinnaksi muodostuu siten 467 miljoonaa zlotya (128 miljoonaa euroa). Jäljellä olevat 45,7 prosenttia osakkeista ovat kolmen puolalaisen yrityksen (37,17 prosenttia) ja useiden pienosakkaiden hallussa. LG of Korean ("LG") kanssa tehdyn sopimuksen ehtona on muun muassa, että Nordea voi tehdä Puolan arvopaperimarkkinalainsäädännön mukaisen lunastustarjouksen hintaan 21 zlotya osakkeelta.

Tällä hetkellä Nordea omistaa Puolassa Nordea Bank Polskan, joka on muodostettu BWP Unibankista ja Bank Komunalnysta. LG Petro Bank on tarkoitus fuusioida Nordea Bank Polskan kanssa niin pian kuin mahdollista. Tämän jälkeen Nordea olisi yksi Puolan 15 suurimmasta rahoituspalvelujen tarjoajasta. Uuteen alakonserniin kuuluisi 50 konttoria ja 17 kiinnitysluottoja hoitavaa toimipistettä ja sen verkosto kattaisi kaikki Puolan suurimmat kaupungit.

Nordea uskoo saavansa tuottoa LG Petro Bankiin sijoittamilleen varoille noin kahden vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.