Mainos

Nordea myi vahinkovakuutuksensa

Nordea myy koko vahinkovakuutustoimintansa Tryg i Danmarkille 760 miljoonalla eurolla, kauppa maksetaan käteisellä. Myynti vaikuttaa positiivisesti Nordean tulokseen.

Nordea on myynyt vahinkovakuutustoimintansa Tryg i Danmarkille. Kauppahinta on 760 miljoonaa euroa, ja se maksetaan käteisellä. Osana kauppaa Nordea ja Tryg sopivat strategisesta kumppanuudesta, jonka mukaan tällä hetkellä voimassa olevaa sopimusta varallisuudenhoidosta ja vakuutusten myynnistä pankkikonttoreiden kautta jatketaan.

-Vakuutustoiminnan myynti antaa Nordealle mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintoihinsa, pankkitoimintaan ja varallisuudenhoitoon, ja parantaa konsernin kannattavuutta, sanoo Thorleif Krarup, Nordean konsernijohtaja.

Kauppa vapauttaa Nordealle noin 600 miljoonaa euroa taloudellista pääomaa ja parantaa pankin isuuksia ostaa takaisin omia osakkeita. Myynnin odotetaan vakiinnuttavan Nordean saamaa tuottotasoa ja vaikuttavan positiivisesti Nordean tulokseen, palkkiotuottoihin ja pääomarakenteeseen.

Tryg i Danmark luo johtavan pohjoismaisen vahinkovakuutuskonsernin, joka on maksutulolla mitattuna Pohjoismaiden toiseksi suurin. Sopimus antaa lisäksi Trygille mahdollisuuden edelleen tarjota vahinkovakuutuspalvelujensa valikoimaa Nordean asiakkaille Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Sopimuksen voimaantulo edellyttää muun muassa osakkeiden ostoa koskevan sopimuksen allekirjoittamista ja tarvittavien lupien saantia valvonta- ja kilpailuviranomaisilta. Osakkeiden ostoa koskeva sopimus allekirjoitettaneen lähiaikoina ja kauppa saataneen päätökseen vuoden 2002 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä.

Tryg on Pohjoismaiden toiseksi suurin vahinkovakuutuskonserni kokonaismaksutulolla mitattuna. Trygillä on neljä tytäryhtiötä: Tryg (Tanska), Vesta (Norja), TBi (Iso-Britannina ja Tanska) ja Nordea Ubezpieczenia (Puola). Trygillä on toimintaa myös Virossa (Nordea Kindlustus) sekä Suomessa, jossa toiminta kasvaa nopeasti. Trygillä on noin 1,4 miljoonaa henkilöasiakasta ja 250 000 yritysasiakasta.

Nordea on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssipalvelukonserni. Konsernilla on neljä liiketoiminta- aluetta: vähittäispankki, suuret yritys- ja yhteisöasiakkaat, varallisuudenhoito ja henkivakuutus sekä vahinkovakuutus. Nordealla on noin 11 miljoonaa asiakasta, 1 245 konttoria ja 125 vakuutuspalvelupistettä 22 maassa. Konserni on maailman johtava Internet-pankkipalveluiden tarjoaja ja sillä on 3 miljoonaa verkkopankkiasiakasta. Nordea noteerataan Helsingin, Kööpenhaminan ja Tukholman pörsseissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.