Mainos

Nämä yhtiöt ovat opiskelijoiden suosikkeja - uudistunut MTV media-alan ykkönen

Nokia ei enää kiinnosta opiskelijoita entiseen tapaan.

Työantajakuvaa tutkivan Universumin opiskelijatutkimuksessa Nokia romahti sijalle 51 kaupallisen alan opiskelijoiden listalla. Viime vuonna Nokia oli kaupallisten opiskelijoiden listalla sijalla 16.

Suosituin työnantaja kaupallisen alan opiskelijoiden keskuudessa oli toista vuotta peräkkäin pankkikonserni Nordea. Kakkosena listalla on lentoyhtiö Finnair.

Suosituin mediayhtiö kaupallisen alan opiskelijoille oli MTV. MTV:n toimitusjohtaja Heikki Rotko uskoo, että suosion taustalla ovat yhtiön viimeaikaiset kehitysaskeleet.

- MTV on uudistanut toimintaansa viime vuosien aikana merkittävästi. Olemme panostaneet sisältöjemme uudenlaiseen jakeluun, myynnin voimakkaaseen kehittämiseen ja eri medioidemme yhdistämiseen MTV-brändin alle. Kaiken tämän taustalla on halu tiivistää suhdetta suomalaisiin ja olla vielä entistä paremmin läsnä ihmisten arjessa. Uskomme myös jatkuvaan kehittymiseen eli uudistukset eivät lopu tähän. Tämä näkyy varmasti myös opiskelijoille dynaamisena ja kehittyvänä yrityksenä, Rotko pohtii.

Tekniikkaa ja luonnontieteitä opiskelevat ilmoittivat tutkimuksessa suosikkityönantajaksi hissejä valmistavan Koneen. Teollisuuskonserni ABB oli toinen ja Suomen ympäristökeskus kolmas. Nokia löytyy sijalta kymmenen.

IT-alan opiskelijoiden keskuudessa suosituin työnantaja on Google ja toiseksi suosituin Microsoft. Kolmas oli Rovio ja neljäs Supercell. Viidenneksi suosituin työnantaja oli tietoturvayhtiö F-Secure.

Tekniikan ja luonnontieteilijöiden tapaan IT-alan opiskelijoiden listalla Nokia oli sijalla kymmenen.

Universumin mukaan IT-alan opiskelijoiden keskuudessa viisi suosituinta yhtiötä erottuivat selvästi muista.

Oikeustieteilijöiden suosikkityönantajat löytyivät julkiselta puolelta. Ykkösenä olivat tuomioistuimet ja seuraavina oikeus- ja ulkoministeriö sekä syyttäjälaitos. Asianajotoimisto Castren&Snellman sijoittui sijalle viisi.

Universumin tutkimukseen vastasti reilu 11 700 opiskelijaa, joista naisia oli 55 ja miehiä 45 prosenttia. Mahdolliset työnantajat opiskelijat saivat valita listalta, jolla oli 288 eri työnantajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.