Mainos

Nordea jätti henkilöstövähennysten määrän vielä auki

Nordean henkilöstövähennysten määrä tarkentuu pankin mukaan vasta kesälomien jälkeen. 

Iso osa vähennyksistä hoituu luonnollisen poistuman, eläköitymisen ja muiden tukitoimien avulla. Niin sanottu henkilökohtainen yt-neuvottelu aloitetaan enintään 112 henkilön kanssa, ja heille pyritään mahdollisuuksien mukaan löytämään pankin sisältä uusia tehtäviä. 

Yt-neuvottelujen alkaessa pankin arvio vähennystarpeesta oli 250-300 henkeä. Nordean henkilöstö marssi perjantaina ulos konttoreista, koska pääluottamusmiehen mukaan väkeä ollaan vähentämässä vielä enemmän kuin tavoitteeksi alun perin asetettiin. 

Nordean mukaan lopulliseen vähennystarpeeseen vaikuttaa muun muassa se, että noin 300 nordealaisella on mahdollisuus jäädä eläkkeelle tänä vuonna. Lisäksi Suomeen perustetaan uusi puhelinpalveluyksikkö, johon tulee alkuvaiheessa noin 60 uutta työpaikkaa. Pankissa on alkamassa joitain yksittäisiä pienempiä yt-neuvotteluja vielä loppuvuoden aikana. 

Nordea aikoo myös karsia konttoriverkkoaan. Konttorien vähennyksistä kerrotaan yhtiön mukaan paikallisesti sitten, kun ne ovat ajankohtaisia.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.