Mainos

Nordea ennustaa talouteen reipasta kasvua

Finanssikonserni Nordean mielestä Suomen talous toipuu puolentoista vuoden takaisesta finanssikriisistä ripeämmin kuin muu euroalue. Tiistain ennusteessaan Nordea arvioi, että Suomen talous kasvaa tänä vuonna 2,7 prosenttia. Arvio on hitusen parempi kuin pankin viime syyskuussa esittämä 2,5 prosentin parannus.

Eikä kasvu Nordean mielestä tähän vuoteen jää. Ensi vuonna Suomen bruttokansantuote yltää Nordean mukaan 2,5 prosentin vauhtiin, kun vielä syyskuussa povattiin tasan kahden prosentin kasvua.

Suomi saa talouteensa vetoapua maailmantalouden virkistymisestä, kun meille tärkeät vientimarkkinat alkavat elpyä. Kotitalouksien kysyntä pitää myös talouden vauhtia yllä, ja talouskasvu alkaa parantaa työllisyyttä loppuvuoden aikana.

Nordean ekonomisti Reijo Heiskanen kuvailee pankin tiedotteessa, että työttömyyden nousulla mitattuna tilanne muistuttaa 1970-luvun taantumaa.

Inflaatiopeikkokaan ei Nordean ennusteessa kummittele, sillä keskimääräinen kuluttajahintojen nousuvauhti jää tänä vuonna prosenttiin.

(MTV3 - STT)

Katso Markus Pirttijoen talouskatsaus (Seitsemän uutiset 19.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.