Mainos

Nordea ennakoi vahvaa kasvua

Rahoituskonserni arvioi Suomen talouskasvun olevan tänä vuonna 3,0 prosenttia. Euroopan talouskasvussa myönteiset merkit ovat lisääntyneet, mutta Nordea ei odota EKP:n nostavan korkoa vielä tänä vuonna.

Rahoituskonserni Nordea ennakoi maailman talouden kasvun jatkuvan vakaana, vaikka öljyn hinta on noussut jälleen keskeiseksi riskitekijäksi.

- Öljyn hinnan jämähtäminen lähemmäksi 40 dollaria hidastaisi maailmantalouden kasvua, mutta ei nykytilanteessa muuttaisi ratkaisevasti talouden näkymiä, ekonomisti Reijo Heiskanen sanoi pankin tänään julkaisemassa talousennusteessa. Hänen mukaansa tästä huolimatta öljyn hinta on "jokeri", jonka merkitystä ei kannata vähätellä, mutta ei myöskään ylidramatisoida.

Suomen talouskasvun Nordea ennakoi olevan tänä vuonna 3,0 prosenttia. Siihen on tehty 0,2 prosenttiyksikön tarkistus alaspäin, mutta muutos on käytännössä olematon. Pikkuheikennys johtuu siitä, että sähkötekninen teollisuus on lähtenyt liikkeelle odotettua tahmeammin. Ensi vuoden kasvuksi arvioidaan 3,5 prosenttia.

Yhdysvaltojen talouden pankki ennakoi kasvavan tänä vuonna 4,5 prosenttia. Se on eniten 20 vuoteen. Tämän myötä odotukset koron nostosta ovat kasvaneet. Yhdysvaltain ohjauskorko on nyt ennätysalhaalla 1 prosentissa, mutta Heiskanen arvioi, että puolentoista vuoden päästä se lienee 4 prosentin tuntumassa.

Myös Euroopan talouskasvussa myönteiset merkit ovat lisääntyneet, mutta Nordea ei odota Euroopan keskuspankin EKP:n nostavan korkoa vielä tänä vuonna.

- Arvioimme ensimmäisen koron noston olevan ensi vuoden alkukuukausina, jolloin liikkeelle lähdettäneen suuremmin askelin kuin nyt yleisesti odotetaan, Heiskanen selvitti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.