Nordea ei kaavaile yhteistä pankkikorttia Pohjoismaihin

Nordean mukaan perinteistä pankkikorttia ei kannata lähteä Pohjoismaihin kehittämään, vaan suuntaus on kohti kansainvälisiä korttijärjestelmiä.

Nordea ei kaavaile yhteistä pankkikorttia Pohjoismaihin

Nordea-konserni ei kaavaile yhteisen pankkikorttijärjestelmän luomista Pohjoismaihin.

Pankki suosittelee asiakkailleen yhdistelmäkortteja, joissa kansainvälinen kortti on liitetty kansalliseen pankkikorttiin. Pohjoismaissa matkustava Nordean asiakas saa yhdistelmäkortilla käteistä pankin automaateista ja konttoreista, mutta pelkällä pankkikortilla ei rahaa automaateista saa.

Nordealla on vähittäispankkitoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, ja jokaisessa maassa on oma kansallinen korttijärjestelmänsä. - Yhteisen järjestelmän luomiselle ei ole tarvetta, koska yhdistelmäkorteilla voi halutessaan nostaa käteistä, kertoo osastonhoitaja Eila Laurikkala Nordean tiedotuksesta..

Nordea on Laurikkalan mukaan vuosia suositellut matkustaville asiakkailleen luottokortteja. Jos kansainvälisten korttien luotto-ominaisuuden haluaa välttää, markkinoille on tullut myös kortti, joka velottaa tiliä heti ja tarkistaa ennen velotusta tilin katteen.

Laurikkalan mukaan Nordean tilastoista ilmenee, että pankkikorttia vaihdettaessa asiakkaat päätyvät yhä useammin kortin ominaisuuksien monipuolistamiseen.

Joka toisella suomalaisella pankkikortti

Pankkikortti oli kuitenkin vielä viime vuonna suosituin pankkien jakamista korteista Suomessa. Suomen Pankkiyhdistyksen tilaston mukaan joka toisella suomalaisella oli pankkikortti.

Yli kuudesta miljoonasta pankkien jakamasta kortista pankkikortteja oli 2,8 miljoonaa. Vain automaattikäyttöön tarkoitettuja kortteja oli 2,4 miljoonaa.

Yhdistelmäkorttien, kuten pankkikortin ja Visan yhdistelmien osuus on viime vuosina hieman noussut, mutta niiden suosio ei ole vielä yltänyt pankkikorttien tasolle. Sen sijaan uusien käteismaksukorttien, Visa Electron ja Maestro -korttien osuus kasvoi selvästi edellisvuoteen verrattuna. Niitä oli viime vuonna käytössä lähes 600 000.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat