Mainos

Nordea alensi talouskasvuennustettaan

Nordea alensi talouskasvuennusteensa 3,0 prosenttiin syyskuisesta 3,5 prosentista. Nordean mukaan sekä vientinäkymät että investointikehitys ovat heikenneet. Yhtiö ennustaa, että kasvu ei nopeudu ennen kevättä.

Nordea

Suomen talous on syksyllä kehittynyt linjassa odotusten kanssa, mutta heikentyvien vientinäkymien vuoksi Nordea on tarkistanut ensi vuoden talouskasvuennustettaan 3,0 %:iin. Syyskuun alussa Nordean ekonomistit arvioivat kasvuennusteen puoli prosenttiyksikköä korkeammaksi.

Vientinäkymien heikkenemisen myötä myös investointien kehitys kokonaisuutena näyttää hieman aiempaa heikommalta. Vientimarkkinoiden kasvu jatkuu hitaana seuraavan puolen vuoden aikana, joten vientisuhdanteen elpyminen on pysähdyksissä, eikä kasvu nopeudu ennen ensi kevättä.

Yksityinen kulutus ponnahti kesällä kolmen prosentin kasvuun ja vauhti jatkuu jopa hieman parempana. Kuluttajien kulutusaikomukset eivät ole vähentyneet, vaikka he näkevätkin yleisen taloudellisen tilanteen aiempaa epävarmempana.

- Matala korkotaso tukee erityisesti asuntolainojen kysyntää. Asuntolainojen kanta onkin jatkanut yli kymmenen prosentin kasvussa, eivätkä huonot talousuutiset tunnu sitä juuri painavan. Odotamme tärkeimmän asuntolainojen viitekoron, 12 kk:n euriborin, pysyvän alle neljän prosentin ensi syksyyn saakka, pääekonomisti Juha Ahtola sanoo.

Hänen mukaansa työllisyyskehitys on toistaiseksi yllättänyt myönteisesti, mutta seuraavan puolen vuoden aikana työttömyyslukuihin on luvassa lievää nousua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.