Nord Stream tyytyväinen tiukkoihin ympäristöehtoihin

Nord Streamin yhteiskuntasuhdejohtaja Sebastian Sass kertoo yhtiön olevan tyytyväinen Itämeren kaasuputken saamaan rakentamislupaan, vaikka siihen liittyykin tiukkoja ympäristöehtoja.

- Meillä on ollut monivuotinen vuoropuhelu viranomaisten kanssa, joten päätöksessä ei ollut mitään yllättävää. Olemme tehneet paljon työtä tämän eteen ja Itämeren historian laajimman ympäristöselvityksen, joka maksoi yli 100 miljoonaa euroa, Sass toteaa.

Sassin mukaan hankkeen kustannukset eivät muutu ympäristöehtojen takia.

- Olemme alun perin ottaneet huomioon, että ehtoja ja eri tyyppisiä määräyksiä varmasti tulee. Kokonaisbudjetti on edelleen 7,4 miljardia euroa, ja hanke on pysynyt sekä aikataulussa että budjetissa.

Yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Sebastian Sass, Nord Stream

Aikataulu noudattaa ympäristöehtoja

Kaasuputken rakentaminen on tarkoitus aloittaa huhtikuussa. Suomenlahdella ei Sassin mukaan päästä töihin ennen kesää. Rakentaminen etenee eri kohdissa eri tahtiin.

- Esimerkiksi suunnilleen Ruotsin reittiosuuden puolivälissä aloitetaan huhtikuussa putken laskeminen. Toisissa kohdissa taas pitää aloittaa soran sijoittamiset meren pohjaan. Kokonaisuudessaan rakennusaikataulu noudattaa ympäristöehtoja. Jos jossakin kohdassa on muuttolintuja tai muilla eläimillä tai kasvistolla on jokin herkkä kausi tai suojeluaika, siinä paikassa töitä ei voi aloittaa, Sass selvittää.

Viime vuoden lopulla kaasuputken reitiltä raivattiin viisi miinaa. Työ keskeytyi talven tultua, mutta jatkuu keväällä. Suomenlahdella ja Ruotsin reittiosuudella on raivattavana vielä viitisenkymmentä miinaa.

Sassin mukaan tähän mennessä kaasuputkihanke on tuonut työtä yli 200 suomalaiselle pariksi vuodeksi. Ranskalainen alihankkija Eupec hoitaa putkeen liittyviä logistiikkakohteita Kotkassa ja Hangossa.

- Myös epäsuoria työllistämisvaikutuksia tulee varmasti kuljetuksen, soran louhimisen ja muiden alojen kautta, Sebastian Sass lupaa.

Lue myös:

Katso: Kaasuputken rakentaminen alkaa keväällä (Seitsemän uutiset 12.2.2010)

Lue myös:

    Uusimmat