Mainos

Nopeat junat Suomesta Pietariin vuonna 2010

Helsingin ja Pietarin välinen matka-aika lyhenee nopean junayhteyden ansiosta kolmeen tuntiin. Yli 100 miljoonan euron arvoiset junat toimittaa KarelianTrains -yhtiölle ranskalainen Alstom.

Helsingin ja Pietarin väliseen liikenteeseen on tulossa uusia nopeita junia vuonna 2010, kertoo VR:n ja Venäjän rautatieyhtiön RZD:n yhdessä omistama Karelian Trains.

Tarkoituksena on lyhentää kaupunkien välinen matka nykyisestä 5,5 tunnista noin kolmeen tuntiin. Karelian Trains on tilannut uudet junat ranskalaiselta Alstomilta. Kaupan arvo on noin 120 miljoonaa euroa.

Uusissa junissa on kaksivirtajärjestelmä, joka mahdollistaa kulkemisen sekä Suomen että Venäjän rataverkolla. Uuden kaluston lisäksi matkan nopeuttaminen vaatii ratainvestointeja ja rajamuodollisuuksien siirtämistä liikkuvaan junaan.

Suomessa Lahti-Luumäki-osuus valmistuu vuonna 2011. Venäjän puoleiset rataosuudet kunnostetaan ensi vuoden loppuun mennessä. Junien hankinnasta ja kunnossapidosta vastaa Karelian Trains. Liikennöinnin hoitavat VR ja RZD.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.