Mainos

Nopeat Internet-yhteydet vakaassa kasvussa Euroopassa

Eniten laajakaistan käyttäjiä on EU-maista tällä hetkellä Tanskassa.

Nopeiden Internet-yhteyksien määrä on Euroopassa vakaassa kasvussa. Laajakaistayhteyksiä käyttävien ihmisten ja yritysten määrä kasvoi viime vuonna 80 prosenttia. Kaikkiaan kuitenkin vain kuusi prosenttia ihmisistä käyttää Internetiä nopeiden yhteyksien avulla. Luvut ilmenevät EU:n komission julkaisemasta raportista.

Nopeat Internet-yhteydet yleistyvät Euroopassa nyt nopeammin kuin Yhdysvalloissa. Vauhdikkainta laajakaistayhteyksien käytön yleistyminen on ollut EU:n suurissa jäsenmaissa, kertoo tietoliikenneasioista vastaava komissaari Erkki Liikanen.

Komission tietojen mukaan laajakaistan yleistymisen vauhtiin vaikuttaa ennen kaikkea kilpailun määrä, erityisesti muiden verkkojen - esimerkiksi kaapelitelevision - muodossa. Myös palvelujen hinnoilla on merkitystä.

Eniten laajakaistan käyttäjiä on EU-maista tällä hetkellä Tanskassa, noin 13 prosenttia asukkaista. Komission tilastojen mukaan Suomessa heitä on noin yhdeksän prosenttia. Teollisuusmaista laajakaistayhteyksiä on eniten Etelä-Koreassa.

Suomen laajakaistastrategia hyväksyttiin tämän vuoden alussa. Sen tavoitteena on nostaa laajakaistaliittymien määrä miljoonaan vuoden 2005 loppuun mennessä. Suomi on myös tarkoitus nostaa Euroopan eturivin maaksi nopeiden tietoliikenneyhteyksien käytössä ja saatavuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.