Mainos

Nopean toiminnan joukot puheenaihe Ruotsissa

EU:n pohjoismaisen taisteluosaston valmius aloittaa EU:n nopean toiminnan joukkojen päivystys ensi vuoden alussa keskusteluttaa parhaillaan Ruotsin valtiopäiviä. Ruotsalaispoliitikot vaativat taisteluosastolle muun muassa kunnollisia helikoptereita ja panssariajoneuvoja ennen kuin taisteluosasto aloittaa päivystyksensä. Suomesta taisteluosastoon osallistuu 221 sotilasta.

EU:n nopean toiminnan joukkoihin kuuluvan 2400 sotilaan Pohjoismaisen taisteluosaston päivystys alkaa kahden ja puolen kuukauden kuluttua. Ruotsalaispoliitikot eivät ole vielä vakuuttuneita siitä, onko taisteluosaston varustus siinä kunnossa, että se voitaisiin lähettää kaikkiin mahdollisiin tehtäviin, esimerkiksi Afrikkaan. Osastolta puuttuu muun muassa haavoittuneiden kuljetuksiin sopivat helikopterit.

Ruotsilla on ulkomaantehtävissä jo yli tuhat sotilasta, Pohjoismaisen taisteluosaston myötä määrä saattaa nousta kolmeen tuhanteen. Useista päällekkäisistä operaatioista aiheutuu sekä materiaali- että henkilöstöongelmia. Ruotsilta puuttuu taisteluosastosta yhä toistasataa miestä, muun muassa lääkäreitä.

Poliitikoiden mielestä taisteluosasto ei ole vielä valmis ja valmentautuminen mahdollisiin tehtäviin jatkuu vielä vuodenvaihteen jälkeen. Hankaliin operaatioihin helikopterisuojaus ja sairauskuljetukset on saatava joltain muulta tehtävään osallistuvalta maalta.

(MTV3-HeikkiPiuhola)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.