Mainos

Nolo kömmähdys: Suomalaisen työn liiton kampanjavideot kuvattiin ulkomailla

Suomalaisen työn liitto puolustelee kotimaisuuden puolesta puhuvien videoiden kuvaamista ulkomailla maisemakysymyksillä. Videoista kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Suomalaisen työn liitto on aloittanut tv:ssä Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjan. Kauppojen ja elintarvike- ja käyttötavarateollisuuden kanssa yhteistyössä tuotetussa kampanjassa korostetaan suomalaisten tuotteiden tärkeyttä kotimaan työpaikoille. 

Liitto julkaisi viikko sitten kaksi mainosvideota, jotka on kuvattu Vilnassa, Liettuassa.

Projektipäällikkö Merja Mantila kertoo kuvausten syyksi maisemaseikat sekä aikataulut. Käsikirjoittaja Markku Rönkön luomissa tarinoissa vilahteli kesäinen maisema.

– Kuvaukset tehtiin maaliskuussa, jolloin Suomessa oli lunta. Päädyimme tekemään kuvaukset Vilnassa, missä lunta ei ollut. Vaikka kuvaukset tehtiin ulkomailla, on näiden videoiden kotimaisuusaste 80 prosenttia. Itse asiassa tuotantoyhtiön kanssa tehtyyn sopimukseen on kirjattu, että suositaan kotimaista "aina kun se on mahdollista", kertoo Mantila.

Mantila toteaa kampanjan saaneen paljon positiivista palautetta tunteisiin vetoavuutensa ansiosta.

– Kun esimerkiksi Susanna Haavisto kysyy, että "mistä tällainen vanha akka saa enää töitä", niin kyllä se laittaa ajattelemaan.

Kampanjalle on suunnitteilla jatkoa. Ne on tarkoitus kuvata koto-Suomessa. 

– Kaksi jaksoa on käsikirjoitettu. Jos rahoitus järjestyy, ne kuvataan tulevana kesänä Suomen maisemissa, lupaa Suomalaisen työn liiton projektipäällikkö Merja Mantila.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.